Trer i kraft 21 september 2018

 

BISSELL®-gruppen av selskaper (samlet “BISSELL”) har brukt mer enn 140 år på å finne måter å gjøre ditt hjem til et renere sted for deg og dine husdyr.  Noe vi alle ønsker å unngå i denne tidsalderen er rot med din personlige informasjon - vi vet at personvern er viktig for deg.  Dette dokumentet gir vår personvernerklæring, som beskriver hvordan BISSELL samler, bruker og deler informasjonen til mennesker som bruker BISSEL-appene, -nettsidene eller -tjenestene (“Brukere”) hvor denne personvernerklæringen er publisert.  Hvis du bor utenfor EU, vennligst besøk BISSELL-nettsiden som gjelder for ditt land, og du vil finne et lignende dokument (besøk global.BISSELL.com for å finne den passende BISSEL-siden for din plassering). 

 Vår personvernerklæring styrer din tilgang til, og bruk av, alle BISSELL-drevne nettsider, programvarer, applikasjoner, og alle andre BISSEL-produkter tilkoblet internett;  det gjelder også person til person, på telefon og online-tjenester gitt av BISSELL (samlet “Tjenestene”). 

 VENNLIGST LES FØLGENDE PERSONVERNERKLÆRING NØYE.  DEN INNEHOLDER VIKTIG INFORMASJON OM HVORDAN VI BRUKER OG DELER DIN INFORMASJON, OG DINE RETTIGHETER SOM EN REGISTRERT.

 Datakontrollør:  BISSELL International Trading Company and BISSELL Home care Inc. er den ansvarlige datakontrolløren for personer fra EØS og EU.

 Hvis du har spørsmål kan du kontakte oss ved å bruke kontaktinformasjonen på slutten av dette dokumentet. 

Rask guide til Innhold

  1. Hvorfor samler og bruker vi informasjon?
  2. Hvilken type informasjon samler vi?
  3. Hvordan bruker vi din informasjon til interessebasert reklame?
  4. Hva er det lovlige grunnlaget for behandlingen av personopplysninger?
  5. Deler vi dine opplysninger?
  6. Hvor lenge beholder vi dine personopplysninger?
  7. Hva er dine EU-personvernrettigheter?
  8. Hva er dine alternativer og bortvelgingspreferanser?
  9. Hvordan beskytter BISSELL dine opplysninger?
  10. Overfører BISSELL dine opplysninger internasjonalt?
  11. Hva med endringer i denne personvernerklæringen?
  12. Har du noen spørsmål eller vil du kontakte BISSELL?

1.   Hvorfor samler og bruker vi informasjon?

BISSELL samler informasjon fra og om deg når du bruker våre tjenester.  Denne informasjonen hjelper oss å gi deg de nyttigste tjenestene og shopping-opplevelsene.  Vi kan bruke informasjonen du sender inn på nettsiden eller ved kjøp på BISSELL-kontoen, inkludert nettleseradferd, e-postklikk og andre kommunikasjonsformer, til å skreddersy din opplevelse på vår nettside og gjennom andre eventuelle kommunikasjonsmetoder (inkludert ting som personlige produktanbefalinger), svare på dine spørsmål, kontakte og kommunisere med deg ved behov, oppfylle dine bestillinger og behandle betalinger, adressere problemer med tjenestene eller vår bedrift, eller beskytte sikkerheten og integriteten til tjenestene og vår bedrift. 

 

2.   Hvilken type informasjon samler vi?

BISSELL samler følgende kategorier av opplysninger fra eller om deg: 

  • Kontakt- og andre grunnleggende opplysninger.  Vi kan samle informasjon som kan brukes til å identifisere deg.  For eksempel navn, kjønn, fødselsdato, adresse, e-postadresse, eller telefonnummer.  Vi kan kombinere dette med annen informasjon vi kan samle fra eller om deg, eller få fra tredjepartstjenester.   Vennligst vær oppmerksom på at du ikke er pålagt å gi oss denne informasjonen og står fri til å holde tilbake all eller deler av den til enhver tid, men hvis du bestemmer deg for å holde tilbake informasjon kan vi ikke tilby deg noen av eller alle våre tjenester. 
  • BISSEL-kontoinformasjon:  Du må kanskje registrere deg for en konto for å bruke enkelte tjenester, for eksempel å registrere et nylig kjøpt BISSELL-produkt.  BISSELL vil måtte samle informasjon om deg ved registreringen av din konto.  Du vil trenge et brukernavn og passord, og ha muligheten til å gi annen informasjon på din personlige profil, inkludert bilder, din plassering, og informasjon om dine kontakter. 
  • Plasseringsinformasjon: Når du åpner tjenestene, kan vi gi tilpasset informasjon til deg ved å få tilgang til plasseringen din, og dermed få tilgang til, samle, overvåke og/eller lagre data om plasseringen din eksternt.  Dette kan inkludere din adresse, postnummer, GPS-koordinater, eller lignende informasjon om hvor dine BISSEL-produkter, din datamaskin, eller andre enheter brukes til å få tilgang til tjenester (“Plasseringsinformasjon”).  Vi kan bruke plasseringsinformasjon via tredjepartsapplikasjoner til å hjelpe og gi intelligente varsler om oppdateringer eller handlinger du må ta i forhold til dine BISSELL-produkter eller -tjenester.  Plasseringsinformasjon kan også hjelpe oss å overvåke og opprettholde ditt BISSEL-økosystem og hjelpe å forbedre tjenester for alle brukere.  Mens du har friheten til å deaktivere enheten din slik at plasseringsinformasjonen ikke deles, kan noen funksjoner av tjenestene ikke fungere riktig hvis plasseringsinformasjonen er svekket eller deaktivert. 
  • Korrespondanseinformasjon:  Hvis du ringer oss, sender e-post, abonnerer på våre nyhetsbrev eller e-postlister, eller kjøper produkter gjennom tjenestene våre, kan vi ta vare på dine meldinger, e-postadresse og kontaktinformasjon for å svare på dine henvendelser, yte den ønskede tjenesten, gi informasjon om tilbud vi tror vil interessere deg, og/eller gi varsler om andre korrespondanser til deg.  Hvis du ønsker å melde deg av fra markedsføringsmeldinger, kan du gjøre det via “Min profil-” eller “E-postabonnementer”-seksjonene på tjenestene eller ved å kontakte oss via kontaktinformasjonen nederst i dette dokumentet.  Vennligst legg merke til at vi kanskje må kontakte deg om enkelte viktige tjenestekampanjer eller varsler. 
  • Offentlig informasjon:  BISSEL kan samle informasjon om deg fra offentlig tilgjengelige kilder.  All informasjon du gjør offentlig, inkludert på sosiale medier, er tilgjengelig for oss (og alle andre for den saks skyld) for samling og bruk til å tilpasse vår kommunikasjon til deg eller på en annen måte. 
  • Lenker BISSELL kan spore hvordan du bruker koblinger på tjenestene, inkludert e-poster, tredjepartstjenester og klientapplikasjoner.  Vi gjør dette for å hjelpe å analysere og forbedre tjenestene.  Koblingsinformasjon analyseres normalt kun på et aggregert grunnlag.
  • Informasjonskapsler, skjulte sporingsbilder og andre sporingsteknologier:  Som mange andre tjenester, kan BISSELL automatisk eller passivt samle inn visse opplysninger og informasjon fra din nettleser eller enhet ved bruk av “informasjonskapsler”, “skjulte sporingsbilder”, og annen lignende teknologi.  For mer informasjon om vår bruk av informasjonskapsler og andre lignende teknologier gjennom tjenestene, kan du lese vår policy om informasjonskapsler her.
    • Informasjonskapsler - er små datafiler, overført til din datamaskin eller mobilenhet.  BISSELL kan bruke både sesjonsavhengige og faste informasjonskapsler.  De fleste nettlesere godtar informasjonskapsler automatisk.
    • Skjulte sporingsbilder - er små grafikker plasser på nettsider eller e-poster til å samle informasjon om hvordan siden eller e-posten brukes.  Gjennom disse kan vi lære om hvordan du bruker noen av våre partneres nettsider selv før du ankommer eller etter at du har forlatt vår side.  Vi kan bruke denne informasjonen til å forbedre våre tjenester, gi personlig innhold, og overvåke trafikken på våre sider og applikasjoner.

Manage Cookie Settings

 

  • Loggfilinformasjon:  Når du bruker våre tjenester, kan vi få informasjon som din IP-adresse, nettlesertype, operasjonssystem, den refererende nettsiden, besøkte sider, plassering, din mobiloperatør, enhetinformasjon, og søkeord.  Vi kan få denne informasjonen når du samhandler med våre tjenester.  Vi bruker informasjonen til å yte, forstå og forbedre våre tjenester og deres innhold.  BISSELL kan koble denne loggfilen til andre opplysninger vi samler inn. 
  • Handelstransaksjonsinformasjon:  Du kan gi betalingsinformasjon og en leveringsadresse for å fullføre en transaksjon på våre tjenester.  BISSELL samarbeider med en tjenesteleverandør for de fleste transaksjoner.  Leverandøren behandler transaksjonene på våre vegne og kan også gi oss ikke-finansielle opplysninger, som kan innebære unike identifikatorer og betalingsautorisasjoner.  BISSELL vil ta rimelige tiltak for å sørge for at våre leverandører beskytter dine opplysninger på våre vegne.  Dersom vi oppdager at leverandøren avslører dine opplysninger feilaktig, vil vi ta rimelige tiltak for å stoppe dette.  BISSELL deler kun disse opplysningene med tredjeparter hvis det er nødvendig for å fullføre din handelstransaksjon.  Når vi samler og lagrer informasjon relatert til dine kjøp gjort gjennom våre tjenester, vil alle opplysninger om kredittkort krypteres og lagres på en sikker server.

3.   Hvordan bruker vi din informasjon til interessebasert reklame?

Vi kan bruke tredjeparter til å måle og målrette reklamen for oss og våre produkter og tjenester som er skreddersydd for dine online-interesser.  Vi tillater disse tredjepartene å bruke informasjonskapsler, skjulte sporingsbilder, pixel-tagger og lignende teknologier for å samle visse opplysninger og annen informasjon om din online-aktivitet.   Denne informasjonen brukes til å vise reklamer for BISSELL på via tjenestene på andre nettsider, mobilapplikasjoner, sosiale medier eller online-tjenester som du bruker. 

Vi kan også vise interessebaserte annonser gjennom Facebook, Twitter, eller andre sosiale medieplattformer eller nettsider.   Dette gjøres gjennom Facebook Custom Audiences, Twitter Tailor Audiences, eller andre lignende bedriftsverktøy.  Disse verktøyene istandsetter oss til å tilpasse våre annonser basert på din kjøpsopplevelse hos oss, uten å måtte dele personlige opplysninger med disse sosiale medieplattformene.   Vi gjør dette kun ved å dele hashet informasjon (som konverterer e-posten eller telefonnummeret ditt til en unik streng av tall og bokstaver) som den sosiale medieplattformen deretter matcher sine egne opplysninger med for det begrensede formålet av å annonsere (enten direkte til deg eller tilsvarende publikum).   De matchede og umatchede hashene slettes deretter, og brukes ikke for noe annet formål.

For informasjon om dine valg i henhold til interessebaserte annonser, se “Hva er dine valg og bortvelgingspreferanser?”-seksjonen nedenfor.

 

4.   Hva er det lovlige grunnlaget for behandlingen av personopplysninger?

BISSELL kan bruke opplysningene vi samler fra og om deg for en rekke forretningsmessige formål; generelt for å yte tjenester, forbedre kundeopplevelsen og -engasjementet, og å utvikle tjenestene. Vi er forpliktet til å beskytte og opprettholde personvernet til dine opplysninger.  Derfor behandler vi kun dine personopplysninger i samsvar med gjeldende databeskyttelseslov og denne personvernerklæringen. 

Vi har et lovlig grunnlag for behandlingen av dine data hvis:

  • vi må behandle dine opplysninger for å gi deg produktene eller tjenestene du har bedt om, eller for å inngå en kontrakt;
  • du har samtykket til slik behandling av opplysninger;
  • vi har en lovlig interesse for behandlingen av dine opplysninger, og når disse interessene ikke overstyres av den registrertes databeskyttelsesrettigheter - f.eks.,  for forebygging av svindel; nettverks- og informasjonssystemsikkerhet; dataanalyse; forbedre modifikasjon eller forbedre våre tjenester; identifisere brukstrender; bestemme effektiviteten av markedsføringskampanjer; og personlig tilpasning av tjenesten ved bruk av opplysninger for å gjøre det enklere og raskere for deg å plassere ordrer ; og/eller
  • vi er juridisk forpliktet til å behandle det.

 

5.   Deler vi dine opplysninger?

BISSELL vil ikke dele, selge eller leie ut dine personopplysninger til tredjeparter uten ditt samtykke, unntatt som beskrevet i dette dokumentet, inkludert:

  • BISSELL-personalet og autoriserte partnere kan få tilgang til opplysningene som er nødvendig for å drive tjenestene.
  • Serviceleverandører som trenger tilgang til opplysningene for å hjelpe oss å yte og støtte tjenestene, inkludert hosting-selskap, betalingsbehandlere (se ovenfor), eller informasjonsanalyseselskaper.  Opplysninger vi deler kan inneholde det du gir til oss og det vi samler om deg som nevnt ovenfor, og kan inkludere personidentifikatorer.
  • Visse tredjeparter kan inkludere markedsførings- og annonseringsfirmaer vi bruker til å levere våre annonser, opplysninger, og andre BISSELL-kampanjer til deg, gjennom tjenestene og gjennom andre mekanismer, for å gi materialer til deg på tredjepartsnettsider og/eller -plattformer.
  • Forretningstransaksjoner:  Det er alltid mulig at BISSELL kan kjøpe eller selge eiendeler eller involvere seg i fusjon, oppkjøp eller omorganisering av (en “forretningstransaksjon”).  Fordi det er en del av vår pågående virksomhet kan dine opplysninger, inkludert personidentifikatorer, bli solgt eller overført som en del av en forretningstransaksjon. 
  • Lovlige forespørsler:  rettsordre, stevninger, eller noen lover kan kreve at vi avslører dine opplysninger.  Vennligst merk at vi ikke avslører opplysninger med mindre vi tror at forespørselen møter de juridiske standardene.  Vi kan dele dine opplysninger når vi tror det er nødvendig for å overholde loven, beskytte våre interesser eller eiendom, forebygge svindel eller andre ulovlige aktiviteter, eller beskytte noens sikkerhet.  Dette kan inkludere å dele opplysninger med andre bedrifter, advokater, agenter eller offentlige etater.  Ikke noe i dette dokumentet er ment å begrense eventuelle juridiske forsvar eller innvendinger du måtte ha til en tredjeparts forespørsel om å avsløre dine opplysninger. 

Vi kan samle og/eller dele anonymiserte, aggregerte, eller avidentifiserte opplysninger og deg eller din bruk av tjenestene for å utvikle kundeprofiler, utføre lignende analyser, eller for markedsføringsformål. 

 

6.   Hvor lenge beholder vi dine personopplysninger?

Vi vil beholde dine personopplysninger så lenge det er nødvendig for det formål det blir behandlet for.  For eksempel vil vi beholde dine personopplysninger så lenge du er en kunde hos oss, eller etter behov for å gi deg produkter og tjenester;  og etter det vil vi beholde dine personopplysninger for en periode som tillater oss å behandle eller svare på eventuelle klager, overholde våre juridiske forpliktelser, møte regulatoriske krav, forebygge svindel og misbruk, eller håndheve denne erklæringen og våre brukervilkår.  Vi kan også beholde PII i en begrenset tidsperiode på forespørsel fra rettshåndhevende organer.      

 

7.   Hva er dine EU-personvernrettigheter?

Etter lov har du en rekke rettigheter når det kommer til dine personopplysninger.   Hvis du ønsker å utøve disse rettighetene med hensyn til personopplysninger i vårt eie, kan du kontakte oss på kundeservice (https://www.bissell.no/kundeservice)  eller bruke informasjonen på slutten av dette dokumentet.  Videre informasjon og råd om dine rettigheter kan hentes fra Datatilsynet.

  • Retten til å bli informert.  Du har rett til å bli gitt tydelig, klar og enkelt forståelig informasjon om hvordan vi bruker dine opplysninger og dine rettigheter.  Derfor gir vi deg informasjonen i denne erklæringen.   
  • Retten til tilgang.   Du har rett til å få tilgang til dine opplysninger (hvis vi behandler dem), og visse andre opplysninger (tilsvarende de som er gitt i denne personvernerklæringen).   Dette er så du kan være oppmerksom og sjekke at vi bruker informasjonen din i samsvar med databeskyttelsesloven.  
  • Retten til retting.   Du har krav på å få dine opplysninger rettet hvis de er unøyaktige eller ufullstendige.  
  • Retten til sletting.   Dette er også kjent som “retten til å bli glemt” og lar deg, i korte trekk, be om å be om at opplysningene dine blir slettet eller fjernet når det ikke er noen overbevisende grunn for oss til å bruke dem videre.   Dette er ikke en generell rett til sletting; det finnes unntak.
  • Retten til å begrense behandling.   Du har rett til å “blokke” eller stoppe videre bruk av dine opplysninger.  Når behandlingen begrenses, kan vi fremdeles lagre opplysningene dine, men ikke lenger bruke dem.   Vi kan føre lister over personer som har bedt om begrensning av behandling for å sikre at begrensningen overholdes i fremtiden.
  • Retten til dataportabilitet.   Du har rett til å skaffe og gjenbruke dine personopplysninger for egne formål på tvers av ulike tjenester.   Hvis du for eksempel bestemmer deg for å bytte til en ny leverandør, gir dette deg muligheten til å flytte, kopiere og overføre dine opplysninger enkelt mellom våre IT-systemer og deres på en trygg og sikker måte, uten å påvirke brukbarheten.
  • Retten til å motsette seg behandling.   Du har retten til å motsette deg visse typer behandling, inkludert behandling for direkte markedsføring (dvs., hvis du ikke ønsker å bli kontaktet om potensielle muligheter).
  • Retten til å legge inn en klage.   Du har rett til å sende inn en klage på måten vi håndterer eller behandler dine personopplysninger på til Datatilsynet.
  • Retten til å trekke tilbake samtykke.   Hvis du har samtykket til noe vi gjør med dine personopplysninger, har du rett til å trekke tilbake ditt samtykke når som helst (selv om du gjør det, betyr det ikke at tidligere behandling av dine personopplysninger har vært ulovlige).  Dette inkluderer retten til å trekke tilbake samtykket til at vi bruker dine personopplysninger for markedsføringsformål.  

I henhold til gjeldende databeskyttelseslov kan vi ha rett til å nekte å handle på denne forespørselen.

 

8.   Hva er dine alternativer og bortvelgingspreferanser?

A.  Interessebaserte annonsevalg

Per bransjestandard kan tredjeparter samle inn informasjon om dine online-aktiviteter over tid, og på tvers av ulike nettsider, når du bruker våre tjenester.  For å forstå dine valg om å motta mer relevant markedsføring gjennom tjenesten eller på tvers av andre nettsider og online-tjenester, vennligst gå igjennom informasjonen nedenfor. 

  • DAA: For å velge bort slik samling og bruk for interessebasert markedsføring av Digital Advertising Alliance (DAA)-deltakende selskaper, vennligst se: http://www.aboutads.info/choices.
  • EDAA: For å velge bort bruken av informasjon om dine online-aktiviteter for interessebasert markedsføring av European Interactive Digital Advertising Alliance (EDAA), vennligst se: http://www.youronlinechoices.eu/.
  • NAI: For å velge bort bruken av informasjon om dine online-aktiviteter for interessebasert markedsføring av Network Advertising Initiative (NAI), vennligst se: http://www.networkadvertising.org/choices/.

Du kan også begrense noen sporingsenheter ved å deaktivere informasjonskapsler i nettleseren din.   Vennligst merk at selv om du velger deg bort, kan du fortsatt motta markedsføring fra BISSELL som ikke er tilpasset basert på informasjonskapsler. 

B.  Avmelding fra våre markedsførings-e-poster

Du kan velge deg bort fra de fleste av BISSELL-varslingene når som helst ved å fullføre prosessen gitt til deg med hver melding, ved å gå til “min profil” på tjenestene, eller ved å kontakte oss som beskrevet på slutten av dette dokumentet.  Det er begrenset hva vi kan stoppe eller eliminere.   Selv om du kan slette deg fra vår e-postliste ved å kontakte kundeservice eller ved å klikke på koblingen for å “melde deg av” i enhver kommunikasjon, betyr ikke dette at du automatisk stopper å motta e-poster fra oss - du kan velge deg bort fra kommunikasjoner for ting som kontoverifisering, betaling og fakturering, bekreftelser og påminnelser, endringer og oppdateringer av funksjoner i tjenestene, eller tekniske eller sikkerhetsmerknader.  Forespørsler om å si opp din BISSELL-konto eller slette dine opplysninger forsikrer deg ikke om fullstendig sletting av publisert innhold eller informasjon, da slettet informasjon kan lagres i back-up-kopier og brukes for arkiverings- eller revisjonsformål på ubestemt tid. 

 

9.   Hvordan beskytter BISSELL dine opplysninger?

BISSELL jobber hardt for å beskytte dine opplysninger og hindre at de blir stjålet eller misbrukt.  Når personopplysninger (som kredittkortinformasjon) sendes til andre nettsider, beskyttes det av en kryptering, som Secure Sockets Layer (SSL)-protokollen.  Når det er sagt, finnes det ingen ugjennomtrengelig datasikkerhetsprotokoll, og BISSELL kan ikke garantere for sikkerheten av våre systemer eller databaser, og heller ikke at personopplysningene vi samler om deg ikke vil bli overtrådt, fanget opp, ødelagt, åpnet eller ellers avslørt uten autorisasjon.  Derfor overfører du informasjon på eget ansvar. 

Vennligst gjør din del for å hjelpe oss og holde din informasjon sikker ved å holde ditt brukernavn og passord for BISSELL konfidensielt.  Du er ansvarlig for alle aktiviteter som oppstår under ditt passord eller BISSEL-konto, og vi forbeholder oss rettigheten til å blokkere tjenestene og avslutte enhver relatert kontrakt hvis det ser ut som at du har avslørt din konto- eller passordinformasjon til en uautorisert tredjepart.

BISSELL er ikke ansvarlig for funksjonaliteten, personvernet eller sikkerhetstiltakene til noen annen organisasjon.

 

10. Overfører BISSELL dine opplysninger internasjonalt?

BISSELL er en global virksomhet og den, eller dens tjenesteytere, kan behandle, overføre og lagre informasjon om våre brukere på servere i en rekke land utenfor den Europeiske unionen (EU) og det europiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS), inkludert i USA.   Siden vi er forpliktet til å beskytte dine opplysninger, tar vi tiltak for å sikre at det er passende sikkerhetstiltak på plass når vi overfører dine opplysninger.  

I noen av områdene hvor opplysningene dine overføres kan databeskyttelseslovene være mindre strenge enn i EU og EØS.  For å sikre at dine opplysninger er tilstrekkelig beskyttet overfører vi dine opplysninger der hensiktsmessige sikkerhetstiltak er på plass.   Spesielt når vi overfører informasjon utenfor EU eller EØS, har vi alltid godkjente EU-standard kontraktsklausuler på plass, eller vi bruker selskaper som er Privacy Shield-sertifisert, og vi sørger for at alle slike overføringer utføres i samsvar med gjeldende lover og med tilstrekkelige og passende sikkerhetstiltak.  

For å finne ut mer om hvordan vi beskytter dine opplysninger (inkludert en kopi av slike sikkerhetstiltak) i forhold til overføringer utenfor EØS, vennligst kontakt oss på kundeservice (https://www.bissell.no/kundeservice) eller bruk informasjonen på slutten av dette dokumentet. 

 

11. Hva med endringer i denne personvernerklæringen?

Våre tjenester utvikler seg alltid og kan forandre seg fra tid til annen, uten forvarsel til deg.  Den siste versjonen av vår personvernerklæring vil styre vår bruk av dine opplysninger og være tilgjengelig på (https://www.bissell.no/privacy-policy).  Endringer er gyldige etter publisering.  BISSELL kan også gi beskjed til deg om endringer hvis vi tror de er viktige for denne avtalen.  Hvis du fortsetter å bruke tjenestene etter at endringene har blitt gyldige, godtar du å være bundet av den reviderte personvernerklæringen.

 

12. Har du noen spørsmål eller vil du kontakte BISSELL?

Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller våre personvernspraksiser kan du sende oss en e-post på (https://www.bissell.no/kontakt-oss )

 

Du kan også nå oss på: 

privacy@bissell.com